HDZ Karlovačke županije: Želimo da Hrvatska ostane snažna i važna članica Europske unije

“Put Hrvatske u Europsku uniju je bio dug i nije bio lagan, a danas gotovo da nema onih koji se pitaju je li nam u njoj mjesto. Prihvatili smo euro, provedeni su brojni projekti, samo u našoj županiji ukupne novčane vrijednosti oko pola milijarde eura. Za ovih godina članstva smo naučili planirati vrijeme i novac. Naši projekti nisu svrha samima sebi. Porastao je standard na našem području. Gospodarstvo se pokazalo izuzetno konkurento, žilavo i stabilno. U 11 godina smo zaista postali snažna i važna članica i takvi želimo i ostali. Stoga pozivam da se da povjerenje potvrđenom i provjerenom timu”, poručila je u srijedu u Karlovcu karlovačka županica Martina Furdek Hajdin iz Hrvatske demokratske zajednice uoči izbora za Europski parlament koji će se održati u nedjelju.

Karlovački gradonačelnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Mandić je naveo da je unazad pet godina Grad Karlovac proveo europske projekte ukupne novčane vrijednosti 60 milijuna eura.

“Bez europskih financijskih sredstava ne bi bilo obnove vrelovoda, vodovoda, kanalizacije i kulturne baštine te projekata društvene naravi. Sve to podiže standard življenja. Europskim fondovima mijenjamo materijalno i društveno lice našeg grada nabolje”, ustvrdio je Mandić.

Rekao je da je Hrvatska ulaskom u EU ispunila svoje strateške ciljeve.

“Naše vrijednosti su europske, naša tradicija je europska, naša kultura je europska. Svoji smo i europski. To svi naši sugrađani, vjerujem, mogu podržati”, kazao je gradonačelnik i saborski zastupnik.

Predsjednica Županijskog odbora HDZ-a Karlovačke županije Nada Murganić je istaknula da su kandidati na HDZ-ovoj listi kompetentni, da imaju iskustva u provedbi programa i politika na nacionalnoj razini te da poznaju političke procese i programe Europske unije.

“Ovo je najbolja lista”, naglasila je.

Njihov je slogan “Hrvatska snažna i važna”.

“Hrvatska je posljednja članica koja je pristupila, a ostvarila je značajan rast na društvenom, političkom i gospodarskom planu, posebice u zadnjih osam godina Vlade Andreja Plenkovića, predsjednika HDZ-a i predvodnika liste. Značajno je porastao standard građana, a ojačano je i gospodarstvo, stalan je porast brutodomaćeg proizvoda i utoliko prednjačimo među članicama Europske unije. Prikladno je odgovoreno na krize, sačuvana su radna mjesta, zdravlje građana i energetska neovisnost. Građani mogu imati povjerenje da ćemo zastupati ideje i programe na korist građana”, poručila je N. Murganić.

Dodala je da se značajno povećao u osam godina investicijski rejting države, da je njezin teritorij cestovno povezan Pelješkim mostom, da je Hrvatska ulaskom u Šengenski prostor dobila snažnu granicu, a ulaskom u eurozonu stabilne financije, da se mnogo uložilo u policijski kadar i u vojnu opremu.

“Hrvatska je mala, ali snažna članica EU”, istaknula je N. Murganić.

*objavio KAportal