Gradonačelnik Damir Mandić: Građani Karlovačke županije neće snositi troškove radova u Karlovcu

Bez obzira na pripajanja komunalnih tvrtki Vodovodu i kanalizaciji, građani Karlovačke županije neće snositi troškove bilo kojih radova u Karlovcu, a ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović to zna, odgovara na kritike od petka gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, predsjednik Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

Ranije tog dana je u Karlovcu gradonačelnik Ogulina i predsjednik Županijske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske Domitrović u društvu predstavnika inicijative građana Zvijezde i Gaze koji se protive načinu izvođenja radova u sklopu projekta karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa“ ukupne novčane vrijednosti veće od 67 milijuna eura ustvrdio da je šteta nastala radovima novčane vrijednosti od 50 milijuna do sto milijuna eura i da će je podmiriti svi građani Karlovačke županije povećanjem usluga vodoopskrbe i odvodnje s obzirom na to da će ostale komunalne tvrtke u županiji do kraja godine biti pripojene karlovačkoj. Predstavnik građana Gaze Milan Medić je ustvrdio da se insistira na pogrešnoj metodi radova i ponovio zahtjev da se provede „neovisna stručna revizija“ projekta kojom bi se utvrdilo zašto se do sada griješilo i kako provoditi radove bez daljnjih oštećenja.

Mandić je ustvrdio da je „od danas definitivno jasno da se ne radi ni o kakvoj brizi za građane, kulturnu baštinu i razvoj Karlovca, već zloupotrebi problema s radovima u Zvijezdi kojima svi svjedočimo“.

„Nakon što su radovi zaustavljeni 8. ožujka, otvoreno, argumentirano i pisano u svakom trenutku komunicirano je s inicijativom, predlagani su sastanci na koje se Medić nije odazivao, te pojašnjeno da pojedini prijedlozi nisu prihvaćeni jer su protuzakoniti“, rekao je Mandić.

Nastavio je da će i dalje „činiti sve“ kako bi se riješili problemi s radovima.

„Nismo ih očekivali niti su ih stručnjaci predvidjeli“, istaknuo je i dodao: „Obveza saniranja i vraćanja objekata u prvobitno stanje nije i neće biti na građanima.  U tijeku je postupak izrade elaborata postojećeg stanja koji će utvrditi sve aktivnosti vezane uz sanaciju objekata“.

*objavila Hrvatska izvještajna novinska agencija