Dalibor Domitrović: Štetu karlovačkog projekta “Aglomeracija” će platiti građani županije

Štetu nastalu za provedbe projekta karlovačke gradske tvrtke Vodovod i kanalizacija “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Karlovac – Duga Resa” platit će svi građani Karlovačke županije, ustvrdio je u petak u Karlovcu ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Ustvrdio je da po paušalnoj procjeni ona iznosi između 50 i sto milijuna eura. Obznanio je da je Grad Ogulin o načinu izvođenja radova koji se u sklopu projekta vrijednog više od 67 milijuna eura obavijestio Europsku komisiju. S obzirom na to da će ogulinska i druge vodnokomunalne tvrtke u županiji biti s krajem godine pripojene karlovačkoj, procijenio je da će svi građani Karlovačke županije plaćati štetu učinjenu u karlovačkoj jezgri Zvijezdi plaćanjem uvećane cijene usluga.

“Štitim interese građana cijele županije”, poručio je Domitrović.

Predsjednik je Županijske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske, a u Karlovcu i Karlovačkoj županiji je na vlasti Hrvatska demokratska zajednica.

Naveo je da je prijavljen sličan projekt i za Ogulin novčane vrijednosti 36 milijuna eura te da bi ga nakon pripajanja trebala provoditi karlovačka tvrtka i zbog toga je izrazio zabrinutost da bi to mogla činiti na isti način kao u Karlovcu.

Branka Horvatić se uime građana Zvijezde zapitala što su uradile institucije kojima su prijavili način izvođenja radova. “Čini mi se da postoji zakon šutnje i da se ne smije dirnuti u Zvijezdu”, poručila je.

Zatražila je da gradske vlasti “prestanu obmanjivati”. “Tražimo od Grada pisano jamstvo da će nadoknaditi štetu. Ništa napismeno nismo vidjeli, samo hrpu neistina i laži. Gradonačelnik je rekao da će Radićeva biti popločena u travnju, a nije niti započelo popločavanje. Kada je prije ranije rađena kanalizacija nijedna kuća nije bila oštećena, mada su naše kuće stare oko dvije stotine godina”, rekla je B. Horvatić.

Predviđen je nastavak radova korištenjem talpi, a građani smatraju da se primjenom te tehnologije uzrokuju oštećenja, no predstavnik građana Gaze Milan Medić nije mogao navesti nijednog stručnjaka koji bi potvrdio njegove stavove o boljim metodama rada. Ustvrdio je da je ogulinski gradonačelnik “prepoznao problem”, dok karlovački Damir Mandić “očito ne prepoznaje javni interes svojega grada, zagovara daljnji nastavak radova i razlupavanje”.

*objavila Hrvatska izvještajna novinska agencija