U Ribniku održana sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija

U Ribniku je u petak održana 69. sjednica Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija na kojoj se raspravljalo ponajviše o Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, naknadama šteta izazvanih prirodnim nepogodama te važnosti naukovanja u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju, izvijestila je HZŽ.

Predsjednik ove organizacije i brodsko-posavski župan Danijel Marušić je napomenuo da HZŽ sudjeluje u kreiranju prijedloga zakona i podzakonskih akata “koji izravno utječu na poboljšanje uvjeta života u lokalnim i regionalnim sredinama”. “Zbog toga su ovi koordinacijski susreti župana važni za svaku pojedinačnu županiju“, istaknuo je.

Izviješteno je da je predstavljen projekt „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ zaklade Hrvatske pošte osmišljen da se djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od trenutka napuštanja doma omogući početak samostalnog života do prvog zaposlenja, kao i da je osnovana Radna skupina za turizam pri Hrvatskoj zajednici županija na inicijativu Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Zadarske županije, a potom se razmotrilo “ostvarivanje ciljeva Strategije razvoja digitalne Hrvatske do 2030. godine”.

*objavio KAportal

**autor naslovne fotografije Kristijan Toplak/Hrvatska zajednica županija