Tomo Medved posjetio Udbinu s ostalim kandidatima liste HDZ-a

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar branitelja Tomo Medved je s ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac i ostalim kandidatima s liste predvođene Hrvatskom demokratskom zajednicom u VII. Izbornoj jedinici u utorak posjetio Udbinu gdje je sudjelovao na svetoj misi.

Nakon misnog slavlja u crkvi Hrvatskih mučenika je posjetio sjedište općine Udbina i jednog ratnog vojnog invalida, a ličko-senjski župan i kandidat za saborskog zastupnika Ernest Petry je predstavio projekt obnove dviju višestambenih zgrada u blizini udbinske crkve i rekao da je „zahvaljujući Vladi Republike Hrvatske“ energetski obnavlja 56 zgrada na području Ličko-senjske županije, „a od tog broja 32 na području Ličkog Osika, Udbine, Donjeg Lapca i Korenice, odnosno općine Plitvička jezera“.

„To su zgrade koje su bile devastirane za Domovinskog rata. Ta će obnova poboljšati kvalitetu života svim stanovnicima naše županije koji su stanovali u neobnovljenim zdanjima“, rekao je Petry.

Načelnik sektora za gospodarenje i upravljanje nekretninama Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Petar Mrkonjić je pojasnio da Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske provodi program suzbijanja energetskog siromaštva na nekadašnjem području posebne državne skrbi i da taj program obuhvaća energetsku obnovu 387 višestambenih zgrada „od Drniša do Iloka“, da traje do 30. lipnja 2026. godine i da se u potpunosti financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. „ U Udbini je u planu obnoviti ukupno osam zgrada, a sada rade dvije. Obnova jedne zgrade je pri završetku, a druga je započela“, naveo je Mrkonjić i dodao da je ukupna novčana vrijednost ulaganja u ta dva zdanja oko milijun eura.

*objavila Hrvatska izvještajna novinska agencija