Davor Ivo Stier: HDZ za demokršćansku Europu solidarnosti

“Mi smo za demokršćansku Europu solidarnosti kakvu je zagovarao i sveti Ivan Pavao II. Ona omogućuje da se Hrvatska razvije i da u duhu europske solidarnosti možemo “uloviti korak” i s najrazvijenijim europskim zemljama”, poručio je u petak u Karlovcu kandidat Hrvatske demokratske zajednice za zastupnika u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier.

Nastavio je da se zahvaljujući fondovima Europske unije provode projekti kao što su izgradnja drugog kolosijeka pruge Hrvatski Leskovac – Karlovac ili sustavi obrane od poplava u Karlovačkoj županiji i da je to način kako da Hrvatska dosegne 80 posto razvijenosti Europske unije te je dodao da je sada na 76 posto, a 2013. je bila na 61.

“Želimo nastaviti taj trend. Zato je potrebno da u Europskom parlamentu, koji odlučuje o europskom proračunu, imamo one koji razumiju europske politike i institucije te koji razmišljaju i dišu hrvatski – naglasio je Stier i dodao da se razlikuju “politikama sebičnosti koje bi bile protivne demokršćanskom konceptu Europe solidarnosti”.

Ustvrdio je da “lijeve opcije smatraju da su samo njihove ideje napredne”.

“Domoljublje i demokršćanstvo nisu nikada nazadni i uvijek su aktualni. Demokršćanska koncepcija Europe solidarnosti omogućuje Hrvatskoj kao dobro integriranoj članici rast i razvoj. Imamo ljude koji su pokazali da dobro poznaju europske institucije i koji znaju promovirati interese hrvatskih građana u Europskom parlamentu”, poručio je Stier.

Naveo je da je kampanja trajala 45 dana i da se za to vrijeme nastojalo u dijalogu s građanima naglasiti važnost izbora koji će se održati u nedjelju.

“Nakon velike pobjede na parlamentarnim izborima, važno je da građani odluče o budućnosti Hrvatske i Europe. Ovo su naši četvrti izbori za Europski parlament, a iz izbora u izbore je izlaznost veća. Očekujemo nastavak takvog trenda”, rekao je Stier.

*objavio KAportal