Stanić grupa predstavila ulaganje u Jastrebarskom vrijednosti 12,8 milijuna eura

U srijedu je u Jastrebarskom Stanić grupa predstavila novo ulaganje novčane vrijednosti 12,8 milijuna eura u nove proizvodne linije i modernizaciju tvornice Stanić Beverages, a premijer Andrej Plenković je domaćinima zahvalio što su ljudi poput njih „kičma hrvatskog gospodarstva.“

Ovim ulaganjima je obilježen 25. rođendan njihove marke sokova Juicy, a broj radnih mjesta se povećava sa 60 na barem sto. Planira se u Jastrebarskom i u Kreševu u Bosni i Hercegovini proizvoditi sto milijuna litara bezalkoholnog pića ove godine. Vlasnik i predsjednik Uprave Stanić grupe Svjetlan Stanić je objasnio da sto milijuna litara znači i sto milijuna eura, pa je poručio bankarima prisutnima na svečanosti da se ne moraju plašiti.

„Gazimo, gazimo, gazimo…“, rekao je.

Objasnio je da je poduzetnička povijest obitelji Stanić započela 1983. godine kada su se njegovi roditelji počeli baviti trgovinom, a da su on i njegova braća od njih naučili taj zanat, te poručio svojoj djeci da nastave gajiti kvalitetu proizvoda.

„To mi je u genima. Samo to vodi ka uspjehu, sve ostalo je nula. Planiramo ići dalje, biti veći i sigurniji“, rekao je Stanić.

Stanić grupa alkoholna pića proizvodi u Zadru i ove godine je plan uložiti i u tu tvornicu.

U Jastrebarskom se povećao proizvodni segment s dvije na četiri proizvodne linije za proizvodnju sokova u staklu, briku i PET ambalaži, što bi trebalo omogućiti širenje marke Juicy na tržištima.

Planiramo prodati više od sto milijuna litara ove godine, a to je porast sa 60. Možemo proizvesti u našim tvornicama između 250 i 270 milijuna litara bezalkoholnih pića, što nas stavlja po kapacitetima na prvo mjesto na Balkan. Po prodaji naši konkurenti nisu mnogo bolji i vjerujem da ćemo i tu poziciju broj jedan preuzeti relativno vrlo brzo“, naveo je Stanić.

Plenković je čestitao Staniću i njegovoj obitelji. „Ovo je pravi primjer snažne obiteljske kompanije koja osigurava plaću za još tisuću ljudi. Tako dajete doprinos Hrvatskoj, Vašoj domovini Bosni i Hercegovini i činite dobro hrvatskom gospodarstvu“, poručio je.

Naveo je da je „za nešto manje od dvije godine“ Hrvatska postati članica Organizacije za europsku suradnju i razvoj i tako ući u krug najrazvijenijih zemalja svijeta, „a onda nam predstoji usavršavanje pravnog i gospodarskog okvira za što kvalitetniji život naših ljudi.

*objavila Hrvatska izvještajna novinska agencija