Vozač teretnog vozila okrivljen da je izazvao nesreću u kojoj su poginula dva Nepalca

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je nakon istrage Županijskom sudu u Karlovcu podnijelo u petak optužnicu protiv 23-godišnjaka jer je 26. listopada 2023. oko 4.25 sati na autocesti kod Gospića upravljajući teretnim automobilom izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginula dva Nepalca na motociklu.

Optužuje ga se da se kretao desnom prometnom trakom autoceste A1 iz smjera Perušića u smjeru Gornje Ploče, a uopće nije imao vozačku dozvolu i tako je pristao ugroziti sigurnost sudionika u prometu. Uslijed vozačkog neiskustva i neosposobljenosti za vožnju na 186. kilometru i 455. metru autoceste, vozeći prebrzo vozilo znatno opterećeno teretom, u noćnim uvjetima, na mokrom i klizavom kolniku, nije pravovremeno uočio motocikl s vozačem i putnikom, “pa je bez kočenja i pokušaja izbjegavanja tog motocikla prednjim lijevim dijelom teretnog automobila udario u stražnji dio motocikla”.

“Vozač motocikla i putnik na motociklu su zbog siline udarca nabačeni na prednju lijevu stranu teretnog vozila, a zatim odbačeni na kolnik, nakon čega su na putnika motocikla, zbog nemogućnosti izbjegavanja, naletjeli teretni i osobni automobil koji su se kretali iza njih u istom smjeru”, priopćilo je ŽDO Karlovac.

Nakon toga je 23-godišnjak pobjegao bez da je pružio pomoć ozlijeđenima, “iako je mogao to učiniti bez da ugrozi sebe i druge”.

Predloženo je da mu se produlji pritvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela kao i da mu se zabrani upravljanje motornim vozilima svih kategorija.

*objavio KAportal