Zvonimir Troskot: Članovi Uprave HEP-a kriminal žele prekriti potapanjem Kosinja

Mostovac Zvonimir Troskot je poručio je u subotu u Gornjem Kosinju da će Most “po preuzimanju odgovornosti za državu ući u koštac s financijskim malverzacijama starih i sadašnjih članova Uprave Hrvatske elektroprivrede koji svoj gospodarski kriminal nastoje prekriti s potapanjem Kosinjskog polja”.

Predvodnik liste Mosta, Hrvatskih suverenista, Hrvatske konzervativne stranke i Nezavisne liste mladih na parlamentarnim izborima u VII. izbornoj jedinici je nastupio protiveći se projektu izgradnje Hidroenergetskog sustava Senj 2 i potapanju kosinjskog polja u tu svrhu.

“Osnovna poruka danas iz Kosinja je da oni koji su se pokušali okoristiti na račun Kosinjana neće uspjeti. Kosinjani su postali svjesni svog dugog i borbenog identiteta i spremni su braniti svoje pravo na zemlju i naslijeđe. Nitko neće potapati ljudima kuće, neovlašteno i neustavni ih izbacivati iz njihovih ognjišta i slati im građevinske strojeve na groblja kako bi iskopavali posmrtne ostatke njihovih i naših predaka”, poručio je.

Kandidatkinja s liste koju predvodi Troskot Anamarija Jurković je naglasila “zajedništvo i odlučnost mještana da zaštite svoje polje i Gacku od bilo kakvih zadiranja i potapanja”. “Zajedničkim snagama spremni smo suprotstaviti se bilo kojem projektu koji ugrožava našu prirodu, našu vodu i naš život, i kao što nitko neće potapati Kosinjsko polje, tako nitko neće dalje pretjeranim vodocrpljenjem uništavati Gacku” rekla je Jurković.

Mještanin Božo Petrović je rekao da se stanovništvo “tretira kao socijalne slučajeve”. “Nudi nam se nepravedna cijena za naše zemljište dok se od nas očekuje da platimo visoku cijenu za novi smještaj. Nećemo dopustiti da se naša prava i domoljublje gaze i da nas ova Vlada svojim suludim energetskim politikama pretvori u sirotinju”, rekao je.

*objavila Hrvatska izvještajna novinska agencija