In memoriam: Zlatko Vuković – Maks (1953.-2023.)

Djelatnici i učenici Medicinske škole Karlovac opraštaju se od omiljenog profesora koji je najveći dio svog radnog vijeka proveo u našoj školi.

Rođen je 6. svibnja 1954. godine. Stručnu spremu profesora filozofije i jugoslavenskih jezika i književnosti stekao je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 1. rujna 1981. do 31. kolovoza 1982. godine radio je u Gimnaziji Karlovac. Nakon toga, radio je deset godina u Šumarskoj i drvodjeljskoj školi Karlovac. Sudionik je Domovinskog rata. U Medicinskoj školi Karlovac počeo je s radom od 1. rujna 1993. godine pa sve do odlaska u mirovinu 2019. godine. U našoj školi radio je punih 26 godina kao profesor hrvatskoga jezika, kratko vrijeme i kao knjižničar, razrednik i zamjenik ravnatelja.

Ostao je u sjećanju mnogih generacija učenika, a pogotovo kolega i kolegica iz zbornica škola u kojima je radio. Uvijek nasmijan širio je u zbornici dobro raspoloženje zanimljivim pričama i šalama. U razredu, na nastavi, glasan, dočaravao je književnost na svoj upečatljiv način. Uglađenog ponašanja, elegantnog profesorskog stila oblačenja, karizmatičan, simpatičan, pozitivan profesor i kolega ostavio je trag na svima s kojima je radio. Za svakoga je imao lijepu riječ. Kada je odlazio u mirovinu, veselio se boravku na moru i vremenu kada će više biti s obitelji.

Bolest je sve to oduzela našem dragom kolegi i njegovim bližnjima.

Preminuo je u ponedjeljak, a bit će ispraćen u petak.

Dragi Maks, počivao u miru.

*objavljeno na portalu Aktiviraj Karlovac