Županijski vijećnici karlovački predstavnici na Izbornom saboru Domovinskog pokreta

Predsjednik Županijske podružnice Domovinskog pokreta Vlatko Ivka je u četvrtak rekao da će izaslanici županijske organizacije na skorašnjem Izbornom saboru biti svi županijski vijećnici te stranke – Danko Butala, Iva Kučinić Radošević, Dejan Goršćak i Alenko Ribić.

Rekao je i da će se s njima sastati ovoga tjedna “po pitanju konačne odluke” koga podržati, a trenutačno je stranka podijeljena između grupacije koju predvodi predsjednik Ivan Penava i grupacije koju predvodi njegov zamjenik Mario Radić. Ivka je rekao da će izaslanici “raditi po našoj zajedničkoj savjesti”.

“Kako će sve završiti, vidjet ćemo. Tko god bude predsjednik, bit će dobro i nastavit će se raditi kao i u drugim strankama. Svatko ima pravo kandidirati se i tražiti mjesto pod suncem. Siguran sam da neće doći do razdora i izbacivanja”, dodao je Ivka.

Priznao je da je u vrlo dobrim odnosima s Radićem.

“Dugo surađujemo i praktički smo od prvog dana zajedno. Gospodina Radića puno duže i kvalitetnije poznajem nego gospodina Penavu. Politička razlika između njih gotovo da i ne postoji – desno smo orijentirana stranka. Razlika je u tome kako tko misli voditi stranku i tko bi bio više povezan s ljudima i omogućiti više demokracije u odlučivanju. Gospodin Radić je skloniji unutarstranačkoj demokraciji. Ima više tolerancije”, ustvrdio je Ivka.

Najavio je da će na stranačkom sastanku od ovoga tjedna poslušati stavove županijskih vijećnika i da će se potom s njima dogovoriti što će napraviti.

Ustvrdio je da je rano procjenjivati je li koalicija DP-a s Hrvatskom demokratskom zajednicom uspjela.

“Svatko tko se uhvati nečega mora preuzeti odgovornost. Treba to učiniti, ako postoji prilika. Treba se pokazati, napraviti nešto dobro, a onda će presuditi glasači. Lako je sa strane komentirati. Svaki posao je težak i treba ga znati moći uraditi”, poručio je Ivka.

Rekao je da DP nije odstupio od onoga što je zastupao prije parlamentarnih izbora.

“Pružena je prilika da se na vlasti pokaže i dokaže. Oni na isturenim pozicijama moraju pokazati rezultate. Ako to ne učine, dobit će po prstima od birača. Priliku treba prihvatiti i dati sve od sebe. Vjerujem da će naši ljudi dati sve od sebe i napraviti posao koji će biti prepoznat. Ovakve prilike pravi političar neće propustiti, a to će učiniti kukavica, dok će se ambiciozan i vrijedan toga prihvatiti i morat će jako puno truda uložiti u to da pokaže da zna i može napraviti od nekog drugog”, rekao je Ivka.

Nastavo je da ne vjeruje da će se politika stranke mijenjati nakon unutarstranačkih izbora.

“Unutarstranački izbori su jedno, a politika stranke drugo. Ne mogu znati što kome može biti u glavi, no vjerujem da će se održati stabilnost”, dodao je Ivka.

*objavio KAportal