U Brođanima kod Karlovca Lučka uprava Sisak gradi pristanište na Kupi

U blizini vatrogasnog doma u Brođanima kod Karlovca, Lučka uprava Sisak planira sljedeće godine izgraditi pristanište na Kupi, ponton veličine 19,9 s 4 metra s odsojnicima u pokosu terena koji omogućuju vertikalno pomicanje pontona, ovisno o vodostaju, objašnjeno je na upit KAportala.

Iz Lučke uprave Sisak su dodali da će ponton zglobnim mostom biti povezan s kopnom kako bi komunikacija ponton – obala bila omogućena pri svakom vodostaju, osim kada je zabranjena plovidba i dok traju mjere obrane od poplava.

“Na ponton je moguće vezati brodove duljine do 25 metara i širine do četiri”, navedeno je.

Nastavljeno je da Grad Karlovac i Županija karlovačka dugoročno planiraju izgradnji više manjih pristaništa kako bi potaknuli lokalno stanovništvo da više i bolje koriste rijeke i njihov potencijal za turizam, promidžbu i razvitak Karlovca i ruralnih dijelova Karlovačke županije.

“Ove mjere pridonose razvoju lokalne infrastrukture, unapređenju turističke ponude i poticanju gospodarskog razvoja područja, a upravo pristanište Brođani je prvo od niza mjera”, dodano je.

Procijenjena novčana vrijednost ulaganja je oko četiri stotine tisuće eura, a točna će se utvrditi nakon provedbe otvorenog postupka javne nabave i odabira potencijalnog izvođača i financirat će se iz financijskog plana Lučke uprave Sisak za 2025.

*objavio KAportal

**izvor naslovne fotografije facebook stranica Selo Brođani