Započinje akcija “Tri žene, jedan cilj – educirano kroz trudnoću i postpartum”

U subotu od 10 do 12 sati se u Pandi Prenatal u Karlovcu održava radionica “Sigurnost trudnica u prometu i ispravno pozicioniranje autosjedalica”, što je prvi događaj u sklopu dvomjesečne javnozdravstvene akcije “Tri žene, jedan cilj – educirano kroz trudnoću i postpartum”.

Akciju provode Panda Prenatal, Hrvatska udruga za promicanje primaljstva i Hrvatska udruga doula, a naglasak je na važnosti “multidisciplinarnog pristupa trudnoći i postpartumu koji uključuje kineziologiju, primaljstvo i doule kao ključne elemente”, a doule su stručnjaci za pružanje stalne podrške trudnicama, rodiljama i majkama radi pomaganja u smanjenju stresa i straha i poticanja osjećaja sigurnosti i povjerenja. Namjera je trudnicama pružiti podršku edukacijom, smanjenjem straha i jačanjem emocionalne stabilnosti. Do Božića će se ukupno održati šest predavanja i 14 radionica.

– Suradnja ovih triju organizacija donosi jedinstvenu priliku trudnicama da se osjećaju osnaženo i podržano na svakom koraku svog putovanja kroz trudnoću i majčinstvo. Cilj je edukacija i osnaživanje trudnica i majki, te poboljšanje zdravlja i prevencija oštećenja nastalih uslijed benignog zanemarivanja ove populacije unutar zdravstvenog sustava – izjavila je voditeljica projekta Slavica Žeger.

Osim nje, trojac žena iz naslova akcije čine i predsjednica Hrvatske udruge doula Anita Budak i izvršna direktorica Hrvatske udruge za promicanje primaljstva Maja Rečić.

*objavio KAportal