Prometnu nesreću u srijedu na A-1 kod Bosiljeva skrivio vozač kamiona iz Slovenije

Prometnu nesreću u srijedu u 11.29 sati na 72. kilometru autoceste A-1 kod Bosiljeva u smjeru Karlovca u kojoj je smrtno stradao 68-godišnjak skrivio je prelaskom na zaustavnu traku 49-godišnji vozač kamiona iz Slovenije, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava karlovačka.

Osim što je jedna osoba poginula, 67-godišnja ženska osoba je teško ozlijeđena. Protiv vozača teretnog automobila s poluprikolicom slovenskih registracija će biti podnesena Državnom odvjetništvu kaznena prijava, a on će biti predan pritvorskom nadzorniku.

Očevidom na mjestu nesreće rukovodila je zamjenica županijske državne odvjetnice. Utvrđeno je da vozač iz Slovenije nije vozio sredinom prometne trake i u jednom je trenutku djelomično prešao na zaustavnu kada je udario u osobni automobil zagrebačkih registracija i u 68-godišnjaka koji se nalazio pored automobila, kojime je prethodno upravljao. Uslijed tog naleta je 68-godišnjak poginuo na licu mjesta, a njegova teško ozlijeđena suputnica se tada nalazila u automobilu.

*objavila Hrvatska izvještajna novinska agencija