Do 20. rujna javni poziv Grada Karlovca za predlaganje projekata i programa u kulturi

Do 20. rujna je otvoren javni poziv Grada Karlovca za predlaganje programa i projekata u kulturi, a 30. kolovoza u 18 sati u Velikoj vijećnici će se održati radionica za prijavitelje – za narednu godinu je plan izdvojiti za javne potrebe u kulturi tri stotine tisuća eura.

Gradonačelnik Karlovca Damir Mandić je naglasio da je ove godine u tu svrhu isplaćeno 240.000 eura, dakle naredne bi trebalo biti više. Nakon što se poziv zaključi, kulturna vijeća će ocjenjivati projekte, a potom će sugerirati gradskoj upravi što financirati i o tome će odlučivati Gradsko vijeće Karlovca na prijedlog izvršne vlasti.

Na ovaj poziv se ne mogu javiti ustanove u kulturi kojima je Grad Karlovac vlasnik, a mogu ostali. Prijavljuje se posredstvom posebne aplikacije.

Gradonačelnik je apelirao na umrežavanje.

“Oni koji se vaninstitucionalno bave kulturom mogu pronaći sadržaje za suradnju, a time su i programi kvalitetniji te će biti više financijskih sredstava koja će se lakše i bolje iskoristiti”, napomenuo je.

Nastavio je da se izrađuje nova strategija razvoja kulture koja će trajati od 2025. do 2029. te je najavio da će biti ponuđena na javno savjetovanje do kraja godine.

“Već se sada može sugerirati i predlagati. Ta će strategija usmjeriti sve kulturne djelatnosti u Karlovcu u narednih pet godina”, istaknuo je gradonačelnik.

Zahvalio je ustanovama u kulturi što su omogućile program takozvanih kulturnih iskaznica koje će dobiti učenici osnovnih i srednjih škola koji će na temelju toga ostvarivati pogodnosti kao korisnici muzeja, knjižnica, kazališta i kina.

*objavio KAportal