Dragica Malović dala ostavku na mjesto predsjednice GO SDP Karlovac još 12. lipnja

Karlovačka gradska vijećnica Dragica Malović je dala ostavku na mjesto predsjednice Gradske organizacije Socijaldemokratske partije Hrvatske još 12. lipnja, no iz te stranke nisu smatrali potrebnim o tome obavijestiti javnost i tek je u utorak o tome javila Radio Mrežnica.

Objasnila je da je to učinila nezadovoljna odnosom središnjice stranke prema lokalnoj organizaciji u gradu koji je najveći u VII. izbornoj jedinici i u kojemu je SDP osvojio najviše glasova, a da bi se takav odnos očitovao raspodjelom mjesta na listi za parlamentarne izbore. Predvodnica liste SDP-a, Hrvatske seljačke stranke, Stranke s imenom i prezimenom i Građansko-liberalnog saveza GLAS bila je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, a jedini kadar iz Karlovca bila je D. Malović i ona je bila na devetom mjestu.

D. Malović je KAportalu u petak potvrdila da je to glavni razlog ostavke, a da postoje i neki razlozi privatne naravi. Napomenula je da je SDP na izborima za Hrvatski sabor osvojio više glasova u Karlovcu nego u Sisku. Također je navela da ostaje predsjednica Kluba vijećnika SDP-a u Gradskom vijeću Karlovca i članica stranke. Na pitanje zašto javnost nije obaviještena pravovremeno o tome da je podnijela ostavku, odgovorila je da je čekala da se dogovori “s relevantnim faktorima” u gradskoj i županijskoj organizaciji.

Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Dalibor Domitrović je rekao pak da nije bilo potrebe za obavještavanjem javnosti da je D. Malović podnijela ostavku i da je gradska vijećnica Ehlimana Planinac vršiteljica dužnosti predsjednice te da se pripremaju stranački izbori i da organizacija neće biti raspuštena. Potvrdio je da se D. Malović nije slagala s politikom vrha stranke.

“Koliko god loše vodio stranku, stranački vrh se ne smije javno kritizirati. To je isto kao kada bi vodnik javno kritizirao pukovnika”, poručio je Domitrović.

*objavio KAportal