Dimitrije Birač napustio Možemo i Novu ljevicu

Vijećnik u Županijskoj skupštini Karlovačke županije i u Gradskom vijeću Karlovca Dimitrije Birač je izvijestio u srijedu da istupa iz Nove ljevice, stranke koja se spaja sa strankom Možemo, i da u ovim predstavničkim tijelima nastavlja djelovati kao nezavisni vijećnik, ali do daljnjega u klubovima vijećnika Možemo-Nova ljevica.

“Proteklih godina iz ove suradnje puno sam naučio i stekao značajna politička iskustva. No, u ovom trenutku moj rad je više okrenut prema lokalnoj zajednici, a manje prema nacionalnoj politici i političkim kombinacijama koje je prate. Fokusiran sam na naš grad i naše ljude. Smatram da je potreban novi pristup problemima Karlovca, kao i njihovom rješavanju. Kad bi svaki političar zaista djelovao za boljitak svoje sredine, svoje lokalne zajednice, u državi bi bilo blagostanje”, poručio je Birač.

Koordinator Lokalne grupe Možemo Karlovac, gradski vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika Možemo-Nova ljevica u Gradskom vijeću Karlovca Dobriša Adamec se očitovao da Možemo želi Biraču sreću u daljnjem političkom radu, a da će o daljnjoj suradnji s njime odlučiti članovi lokalne grupe i tijela stranke.

*objavio KAportal