Grad Karlovac: Peticija mještana Pojatna dostavljena Hrvatskim cestama

Grad Karlovac je odgovarajući na kritiku gradskog vijećnika Nove ljevice Dimitrija Birača od petka vezano za postavljanje nadzorne kamere na Zagrebačkoj cesti u Pojatnom napomenuo da je peticija mještana dostavljena Hrvatskim cestama, tvrtki koja upravlja tom državnom cestom.

Poručili su da je Grad Karlovac stava da u Zagrebačkoj ulici privremenim rješenjem treba povećati sigurnost pješaka prije no što bude izgrađen nogostup i njime trajno riješeno pitanje njihove sigurnosti u prometu i da su utoliko otvoreni za sva prometna rješenja koja predloži struka.

“To smo i napisali u dopisu poslanom Hrvatskim cestama i Policijskoj upravi karlovačkoj 26. srpnja, čim smo od Vijeća Gradske četvrti Banija dobili peticiju stanovnika Zagrebačke ulice kojom traže postavljanje uređaja za nadzor brzine”, naveli su iz Grada Karlovca, a Birač je bio spomenuo da peticija broji 148 potpisa.

Iz Grada su poručili i da traže s PU karlovačkom i Hrvatskim cestama optimalno rješenje.

“Vjerujemo da vijećnik Birač zna i da Grad Karlovac i Hrvatske ceste imaju potpisan sporazum o suradnji na projektu izgradnje nogostupa po kojemu je obveza Grada projektiranje i ishođenje dozvole za nogostup, a Hrvatskih cesta provedba javne nabave i vođenje i financiranje radova. Svjesni da će sve potrebne aktivnosti, kao i realizacija projekta zahtijevati vrijeme i da u tom razdoblju treba biti povećana sigurnost sudionika u prometu, pješaka ponajprije, Hrvatske ceste i PU karlovačku zamolili smo da razmotre situaciju i predlože rješenje koje će to omogućiti. Grad će, naravno, učiniti sve što mu je u nadležnosti kako bi pomogao u realizaciji”, dodano je iz gradske uprave.

Birač je kritizirao i Vijeće Gradske četvrti Banija da je usvojilo zaključak o prosljeđivanju peticije Gradu Karlovcu na sjednici bez kvoruma, a iz gradske uprave su naveli kako su već upozorili tu jedinicu mjesne samouprave da sjednice moraju imati kvorum.

*objavio KAportal