Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu i dalje istražuje ubojstva psa Nime iz 2023.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu i dalje istražuje slučaj ubojstva psa Nime u Velikom Erjavcu kod Ozlja 25. studenog 2023., zbog čega je Policijska uprava karlovačka kazneno prijavila tada 67-godišnjaka, poručeno je u petak iz ODO Karlovac u odgovoru na upit.

PU karlovačka je izvijestila 28. studenog prošle godine da će nakon provedbe kriminalističkog istraživanja protiv 67-godišnjaka biti proslijeđena kaznena prijava zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te ubijanje i mučenje životinja.

Iz ODO Karlovac su potvrdili da su zaprimili kaznenu prijavu, no da postupak nije javan, pa ne mogu odgovoriti na pitanja što je utvrđeno i poduzeto.

Nima je bila pas Lee Šipka i Nenada Novickog iz Karlovca, a oni su lani iskazali u javnosti da je kuja ustrijeljena za mirne subotnje poslijepodnevne šetnje s njima i još jednim psom uz šumu te ustvrdili da je njihov sedmogodišnji ljubimac pasmine cane corso ubijen iz obijesti i da su lako mogli i oni nastradati.

Kod osumnjičenog je za premetačine stana i automobila pronađeno oružje, pa su tako izuzete četiri lovačke puške, lovački pištolj, 758 komada streljiva raznih kalibara koje je zakonito posjedovao te 116 komada streljiva za koje nije imao dozvolu.

*objavio KAportal