Kod kupališta u Levkušju izronjen raketni motor za kumulativnu minu bestrzajnog topa

Interventna jedinica policije Policijske uprave karlovačke je u petak 70 metara nizvodno od kupališta Plitvina u Levkušju na dubini od 1,8 metara pronašla raketni motor za kumulativnu minu za bestrzajni top M60 kalibra 82 milimetra, što je izuzeto i pohranjeno, izvijestilo se.

Objašnjeno je da je korito pretraženo na zahtjev građana Levkušja kod Ozlja nakon što je prošlog petka pronađena minobacačka granata koja je izuzeta i pohranjena do organiziranog uništavanja.

“Policijski službenici su se odazvali zahtjevu radi sigurnosti i zaštite djece i svih ostalih kupača”, napomenula je PU karlovačka.

Još jednom su pozvani građani da oružje i ubojita sredstva ne ostavljaju u prirodi i rijekama kako ne bi ugrožavali tako živote i imovinu.

“Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva da bez straha od bilo kakvih sankcija to prijave policiji. Također molimo građane da takva sredstva koja pronađu ne vade iz zemlje, rijeka i slično, nego da o tome obavijeste policiju koja će na mjesto pronalaska poslati posebno osposobljene policijske službenike”, poručila je PU karlovačka.

*izvor naslovne fotografije PU karlovačka