Iskon je Karlovčaninu Miroslavu Katiću ukidanjem usluge prekršio potrošačka prava, ocjenjuje Udruga za zaštitu potrošača Karlovca “Korana”, a predsjednica te organizacije civilnog društva Marina Novaković Matanić napominje i kako se s takvim slučajem do sada nije susrela. “Iskreno, u praksi nisam do sada bila upoznata s ovakvom lošom poslovnom praksom”, kaže.

Sam Katić, korisnik ISKONmobile i duo paketa koji obuhvaća pristup internetu i fiksni telefon, te povremeno i usluge pokretnog rutera, za što je, ističe, bezrazložno dobivao račune i opomene, veli da mu se “vrti u glavi od Iskona”.

“S IskonMOBILE imam problem unazad dva mjeseca. Imao sam trajni nalog i redovito su mi skidali novac. Odjednom nisu slali račune, nego sam dobio opomenu. Pitao sam o čemu se radi i platio te račune koje su mi tada dostavili. Zatim mi je sljedećeg mjeseca opet stigla SMS poruka da nisam platio račune i da mi stiže opomena. Nazvao sam ih 6. srpnja i rekli su da imam pet otvorenih računa. Od tih pet računa, dva su trebala biti podmirena do 15. srpnja, dva sam platio odavno prije, a jedan nisam platio, pa sam ga podmirio taj dan. Nakon pet dana su mi ukinuli uslugu na cijeli dan”, kaže Katić.

Nakon što ih je pitao zašto su mu ukinuli uslugu, odgovoreno mu je da je preplatio 751,66 kuna i zatražili su ga broj bankovnog računa na koji bi mu isplatili taj iznos. Nakon što je to učinio, dobio je odgovor da ipak nema ništa preplaćeno.

“Komunikacija s Iskonom je užasna. Šestog srpnja sam im pisao, a mada trebaju odgovoriti u roku sedam dana, čekao sam 11 dana odgovor da će moj e-mail bit proslijeđen ‘nadležnoj službi’, a u međuvremenu mi ukidaju mogućnost uspostave poziva”, dodaje.

Pita javno tko je kome dužan u tom odnosu i za što. “Prvo sam se ljutio, a sada me ovaj apsurd počeo zabavljati. Htio sam isprva pronaći novog pružatelja usluge, no Iskon mi je postao toliko zabavan da ostajem njihov korisnik i čekam što će dalje napraviti. Natežem se s njima godinama. Hoću da respektiraju taj staž moje borbe s njima”, napominje.

Zamolili smo Iskon očitovanje, no oni su nam samo odgovorili da će se javiti korisniku. Objasnili mu da su u travnju imali promjenu sustava zbog koje je došlo do problema knjiženja. Utvrdili su da je dužan još 100,62 kuna, ali da će taj iznos otpisati “u znak isprike i buduće dobre suradnje”.

Međutim, taj račun koji su mu “otpisali” Katić je već bio platio.

*objavljeno na Baksi news